You are currently viewing Her er reglerne for at optage video på offentlige arealer

Her er reglerne for at optage video på offentlige arealer

Reglerne for at optage video på offentlige arealer varierer fra land til land, men i Danmark er det generelt tilladt at optage video på offentlige steder, så længe det ikke generer andre eller bryder privatlivets fred. Der er dog nogle specifikke regler, du bør være opmærksom på, og det gælder især hvis du flyver med drone eller har monteret et overvågningskamera.

Vær opmærksom, når du opsætter et overvågningskamera

Du må ikke optage video af andre uden deres samtykke, og det gælder især, hvis det kan bryde deres privatlivs fred. Det gælder for eksempel for videooptagelser af personer i deres eget hjem eller på deres arbejdsplads. Dette er dog ikke i offentligheden, hvor du som udgangspunkt må filme, hvad du har lyst til.

Reglerne er dog anderledes, når det kommer til videoovervågning. Du må tv-overvåge din private ejendom, hvilket indebærer eventuelle indgangspartier, have og indkørsel. Det er dog ulovligt at overvåge gader, veje, pladser og lignende, som bliver anvendt til offentlig færdsel, ligesom du heller ikke må filme naboer og forbipasserende.

Vælger du at få installeret en videoovervågning pakkeløsning, så får du den sat op, så du er sikker på, at du overholder lovgivningen. På den måde slipper du nemlig for, at du selv skal sætte den op, så du kommer til at filme offentlige arealer uden tilladelse. Det kræver nemlig tilladelse fra kommunen, og du kan blive straffet med bøde, hvis du ikke har styr på reglerne.

Du må gerne filme offentlige arrangementer

Det typisk tilladt at optage video fra offentlige arrangementer, såsom koncerter, sportsbegivenheder og politiske demonstrationer, men det er vigtigt at være opmærksom på eventuelle begrænsninger eller regler, der er specifikke for det pågældende arrangement.

Du bør dog være opmærksom på, at flyvning med droner nærmere end 2,5 meter fra beboelsesejendomme, der ikke bliver omgivet af hegn, hæk, mur eller lignende, ikke er tilladt, medmindre du har samtykke til det. Herudover er det slet ikke tilladt at flyve med drone i byzoner, medmindre du har tilladelse til det.

Det er vigtigt at være opmærksom på de gældende love og regler for videooptagelse, når du er på offentlige arealer og at følge dem nøje. Det er også vigtigt at være hensynsfuld overfor andre og at respektere privatlivets fred, og det gælder også, selvom det måske er tilladt at filme på et sted. Sørg for at respektere andre mennesker.